Cito-toets oefenen

Entreetoets en Eindtoets

maandag 16 juni 2014

Het komt vaak voor dat ouders mij vragen wat de Entreetoets is, want die heeft hun kind dan net afgenomen. En dat is jammer, want scholen houden de Entreetoets een beetje verborgen voor ouders. En dat terwijl de Entreetoets wordt gebruikt om een advies voor het voortgezet onderwijs te formuleren. Misschien is de uitslag van deze toets nog wel belangrijker dan het resultaat van de Eindtoets, de verplichte centrale toets die kinderen in groep 8 maken. Ook daar zijn, zeker gezien de recente ontwikkelingen, veel vragen over.

In mijn artikel over de Entreetoets behandel ik onder andere de volgende vragen:
  • Wat is de Entreetoets?
  • Wanneer wordt de Entreetoets afgenomen?
  • Welke rol speelt de Entreetoets bij het vormen van een schooladvies voor het voortgezet onderwijs?
  • Hoe moet ik de uitslag van de Entreetoets lezen?
  • Hoe kan ik mijn kind goed op de Entreetoets voorbereiden?

In mijn artikel over de Eindtoets behandel ik de volgende vragen:
  • Wat is de Eindtoets in groep 8?
  • Wat betekent de Eindtoets voor mijn kind?
  • Welke toetsen op de basisschool zijn van belang?
  • Hoe kan ik mijn kind het beste voorbereiden op de Eindtoets? 
Ik hoop dat ik met deze twee artikelen veel vragen bij ouders kan wegnemen. Mochten er nog vragen zijn, laat het dan weten via een reactie. Dan kan ik het artikel later aanvullen met nog meer informatie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten